Sunday, May 1, 2011

Winner of the Giveaway!
♥ Click this link if you want to follow my blog with Bloglovin ♥

Click here for more free patterns - Klik hier voor meer gratis patronen

Ik hoop dat iedereen een heerlijke Koninginnedag heeft gehad! Maar... nu is het tijd de winnaar van de gehaakte kroon bekend te maken! De winnaar is... tadaaa...

PIEN!

Stuur je me een mailtje met je adres? Dan komt de kroon zo gauw mogelijk naar je toe! Het patroon (in het Nederlands) is hieronder te vinden voor wie het leuk vindt om het te proberen. Heb je vragen? Stel ze gerust!

I hope everyone had a wonderful Queens Day! But... now it's time to pronounce the winner of the crochet crown! The winner is... tadaaa...

PIEN!

If you send me an email with your address I'll ship the crown as soon as possible! The pattern (in Dutch) can be found below. If you have any questions, don't hesitate to ask.


p.s. the English pattern can be found on the blog of Alli. She's the designer of this pattern and was so kind to let me translate this pattern in Dutch and post it on my blog. Thanks Alli!

De kroon
- Haak 60 lossen en maak de eerste aan de laatste steek vast met een halve vaste. Haak 1 losse.
1: haak 60 vasten. Maak de eerste aan de laatste steek vast met een halve vaste. Haak een losse.
2: haak 60 vasten. Maak de eerste aan de laatste steek vast met een halve vaste. Haak 3 losse.3: haak 30 keer 2 gekruiste stokjes, dus in totaal 60 stokjes. (Dat doe je als volgt: sla een steek over, haak in de volgende steek een stokje, haak vervolgens in de steek die je overgeslagen hebt alsnog een stokje. Je hebt nu gekruiste stokjes gehaakt.)
4: haak 60 vasten. Maak de eerste aan de laatste steek vast met een halve vaste. Haak 3 losse.
5: * haak in de vijf volgende steken een stokje, haak in de zesde steek een zogenaamde Puff Stitch *
Herhaal wat tussen haakjes staat totdat je de cirkel rond bent (in totaal 50 stokjes en 10 Puff Stitches). Maak de eerste aan de laatste steek vast met een halve vaste. Haak een losse.
6: haak 60 vasten. Maak de eerste aan de laatste steek vast met een halve vaste. Haak 3 losse.

De punten op de kroon haak je als volgt:
1: haak 5 keer 2 gekruiste stokjes. (In totaal 10 stokjes.) Haak een losse en keer je werk.
2: een steek minderen, een steek minderen, een vaste, een vaste, een steek minderen, een steek minderen. Haak een losse en keer je werk.
3: een steek minderen, een steek minderen, een steek minderen. Haak een losse en keer je werk.
4: haak een vaste, een losse, een Puff Stitch, een losse en een vaste.
5: Haak de vaste, de Puff Stitch en de vaste samen. Sla de lossen over. Afhechten.
Herhaal dit vervolgens nog vijf keer totdat je in totaal 6 punten op de kroon hebt.

De Puff Stitch haak je als volgt:
Haak in dezelfde vaste 6 stokjes. Haal de naald uit de lus en steek de naald vanaf de voorkant in de bovenkant van het eerste stokje van de 6. Steek de naald vervolgens ook door de lus van het laatste stokje. Sla de draad om de naald en trek de draad vervolgens door beide lussen en trek de draad aan. Je hebt nu een Puff Stitch gehaakt. Als je de naald aan de achterkant in steekt komt de Puff Stitch aan de andere kant van je werk terecht, dus let goed op waar je 'm in steekt.

7 comments:

  1. omdat het gisteren zo'n bijzondere dag was, Bram van een kroontje voorzien! http://handmadebymargaretha.blogspot.nl/2013/01/oranje-boven.html

    ReplyDelete
  2. Dank voor het leuke patroontje!! Ik vond 'm een beetje ingewikkeld. En bij de een na laatste punt op de kroon snapte ik wat er nou bedoeld werd met insteken bij de Puff stitch. Precies op tijd dus ;)

    ReplyDelete