Thursday, March 29, 2012

Flower Week: Flower #5!
Click here to download my free Flower Pattern Ebook at LoveCrochet or click here to download the Flower Pattern Ebook at Craftsy * 
Klik hier als je mijn gratis Ebook met bloemenpatroontjes wilt downloaden vanaf Craftsy 

Het laatste patroon van deze week is een wat moeilijker patroon dan alle voorgaande. Maar het resultaat is dan ook prachtig. Het is niet mijn eigen patroon, het origineel (en dus ook het Engelse patroon) vind je op de blog
Very Berry Handmade.
Zoals elke week is er zaterdag weer een Link Your Stuff Link Party. Kom dan ook even langs en post een link naar jouw gehaakte bloemen!
p.s. voor deze bloem moet je weten hoe je een magische ring maakt. Klik hier voor een tutorial over hoe je die maakt.
* Vond je dit patroontje leuk? Klik hier voor nog meer bloemenpatroontjes. *

The last pattern of this week is a bit more difficult then the ones before. But the result is lovely, isn't it? It's not my own pattern. The original (and also the English pattern) can be found on the blog Very Berry Handmade.
Just like every week this Saturday there's another Link Your Stuff Link Party. Come visit my blog by then as well and post a link to your crochet flowers!
p.s. you need to know how to make a magic ring for this flower. Click here for my tutorial on how to make a magic ring.
* Did you like this flower? Click here for more flower patterns. *

Begin met een magische ring. Haak 4 vasten in de magische ring.
2V in elke steek rondom. Maak de eerste aan de laatste vast met een halve vaste.
(8)
2 losse, 1 halve vaste in de volgende vaste, 2 losse. Herhaal rondom. Als je rond bent heb je acht lusjes.
In elk lusje haak je een: halve vaste, 1 losse, 2 stokjes, 1 losse, 1 halve vaste. Haak als je rond bent een halve vaste in de eerste halve vaste.
Maak een halve vaste rond de eerste losse die je in rij 2 haakte. Haak 3 losse, haak aan halve vaste onder de lus van het volgende blaadje en herhaal dat alles rondom totdat je weer 8 lusjes hebt gehaakt.  Eindig met een halve vaste in de eerste halve vaste die je haakte.
In elke opening haak je: 1 vaste, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse, 1 vaste. Eindig met een halve vaste in de eerste losse die je haakte.
Maak een halve vaste in de eerste losse die je in rij 5 haakte. Haak 4 losse. Herhaal dit weer rondom. Eindig met een halve vaste in de eerste halve vaste die je haakte.
Haak in elke opening: 1 vaste, 1 losse, 5 stokjes, 1 losse, 1 vaste. Eindig weer met een halve vaste in de eerste losse die je haakte. Afhechten.

7 comments:

 1. Hello! Thanks for the mention. You have made such a lovely version of my flower pattern. :-)

  And you live in one of my favourite places.. I had a wonderful weekend in Delft many years ago..

  ReplyDelete
 2. Ik weet niet zo goed hoe ik je mail. Jij heb gereageerd op een berichtje dus dat doe ik dan ook bij deze hihi. De kleuren die je noemde vind ik ook mooi. Als het goed is staat de poncho wel tussen de beschrijvingen he? Rood rose lichtgroen blauw etc is prima. Al jouw kleuren combinaties zijn top! Hoeveel heb ik nodig en heb je dat nog wel? Zo ja, dan zou ik t graag willen bestellen. Kun je een prijs sturen naar t.rijken@gmail.com?
  Alvast bedankt! Therese

  ReplyDelete
 3. Very pretty, and thanks for sharing how to make it! Have a great weekend! ~tina

  ReplyDelete
 4. Dank je wel voor het patroon.
  Al staat er denk ik nog wel een foutje in de vijfde toer.
  Je zegt te eindigen met een hv in de eerste losse (ch)die je haakte. In het Engelse patroon staat echter dat je een hv moet maken in de eerste vaste(dc) die je haakte.
  En ik miste de tip om aan de achterkant van het werk in te steken. Al blijft het haken van de derde rij blaadjes nog erg lastig.

  ReplyDelete
 5. Pretty nice. I like your blog: Beautiful pattern and wonderful photos! Best regards Andrea from Germany

  ReplyDelete
 6. Very cute! Thank you for sharing.

  ReplyDelete

Link Your Stuff!