Thursday, May 31, 2018

Flower Keychain - Free pattern

Ik maakte een eenvoudige sleutelhanger met behulp van de bobbelsteek. Het lastige van de bobbelsteek is dat er zoveel varianten bestaan. Dan denk je dat je weet hoe het moet, en dan is het toch weer een andere. In dit patroontje leg ik je uit hoe ik de bobbelsteek haak, maar als je de bobbelsteek nog eens tegenkomt in een ander patroon, lees dan even goed hoe je 'm maakt. Het patroontje van deze sleutelhanger kun je hieronder vinden. Ik wens je veel haakplezier!

I made a simple keychain with the bobble stitch. The hard thing about the bobble stitch is that there are many versions of the bobble stitch. Just when you think you know how to do it, you have to use a different one. So in this pattern I explain how I make the bobble stitch, but if you ever see another pattern with a bobble stitch, check how to make it. The Dutch pattern is at the bottom of this blog post but you can download the free English (US terms) pattern at Ravelry, LoveCrafts or Craftsy. Happy crocheting!

Click here to download my free Flower Pattern Ebook at LoveCrafts. * Klik hier als je mijn gratis Ebook met bloemenpatroontjes wilt downloaden.

De voorkant
Ik haakte deze sleutelhanger met Phildar Phil Coton 3.
1. Haak 6 vasten in een magische ring. Haak 1 halve vaste in de eerste vaste.
2. Haak 3 lossen (telt als 1 stokje). Haak 4 stokjes in dezelfde vaste. Haal de haaknaald nu uit de lus en steek de naald door de derde losse die je haakte aan het begin van deze toer. Steek de naald nu weer in het laatste stokje dat je haakte, doe dat van achteren naar voren. Sla de draad om de naald en trek de draad door alle lussen op je naald. Je hebt nu de eerste bobbelsteek gemaakt.
Haak 2 lossen. * In de volgende steek haak je 5 stokjes. Maak nu weer een bobbel van de 5 stokjes zoals je dat bij het eerste stokje ook deed. Haak 2 lossen. Herhaal dit nog vier keer. * Haak 1 halve vaste in de eerste bobbelsteek die je maakte aan het begin van deze toer.
3. Haak 1 halve vaste in de volgende 2-lossen-opening. Haak 3 lossen (telt als 1 stokje), haak 4 stokjes in dezelfde 2-lossen-opening. Maak een bobbelsteek. Haak 2 lossen, haak 5 stokjes in dezelfde 2-lossen-opening. Maak nog een bobbelsteek. * Haak 2 lossen, maak een bobbelsteek van 5 stokjes in de volgende 2-lossen-opening. Haak 2 lossen, maak nog een bobbelsteek van 5 stokjes in dezelfde 2-lossen-opening. * Herhaal dit rondom. Haak als je rond bent een halve vaste bovenin de eerste bobbelsteek die je maakte aan het begin van deze toer.
4. Haak 1 halve vaste in de volgende 2-lossen-opening. Haak in dezelfde 2-lossen-opening en in elke andere 2-lossen-opening rondom: 2 vasten. Na de laatste vast haak je 1 halve vaste in de eerste vaste die je haakte in het begin van deze toer. Haak nu 10 lossen. Haak 1 halve vaste in dezelfde onderliggende vaste. Hecht af.

De achterkant
Haak 6 vasten in een magische ring. Haak 1 halve vaste in de eerste vaste.
Haak 2 lossen (tellen niet als een steek). Haak 2 halve stokjes in de onderliggende vaste. Haak 2 halve stokjes in elke steek rondom. Aan het einde van deze toer heb je 12 halve stokjes gehaakt. Haak nu een halve vaste in het eerste halve stokje dat je haakte aan het begin van deze toer.
Haak 2 lossen (tellen niet als een steek). Haak 2 halve stokjes in de onderliggende vaste. Haak 2 halve stokjes in elke steek rondom. Aan het einde van deze toer heb je 24 halve stokjes gehaakt. Haak nu 1 halve vaste in het eerste halve stokje dat je haakte aan het begin van deze toer. Hecht af en laat een lange draad zitten.

Leg nu de voorkant op de achterkant. Zorg dat de goede kant aan de buitenkant zit. Dus de bobbels zitten aan de buitenkant en de 'mooie' kant van de achterkant. Doe nu de draad die je aan het einde van toer 3 van de achterkant liet zitten door de naald. Haal de draad nu rondom door alle lussen van de steken van de voor- en achterkant. Doe op tijd de vulling er in en naai de sleutelhanger dicht. Werk alle draadjes weg en je sleutelhanger is klaar.

2 comments:

 1. Wat een lief bloemetje. Bedankt voor het patroon.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  ReplyDelete