Tuesday, October 4, 2016

The yarn test and giveaway!


Zoals je in mijn vorige blogbericht hebt kunnen lezen mocht ik een superleuke garentest voor Wolplein doen. Toen ik de bolletjes met garen binnenkreeg en ze zag dacht ik dat ze wel erg veel op elkaar leken. Dus ik was benieuwd of er een duidelijk verschil zou zijn. Ik heb verschillende dingen geprobeeerd. Allereerst gewoon een paar proeflapjes. Daar viel meteen al op dat Phildar Phil Coton 3, een garen waar ik altijd mee haak, zo ontzettend zacht is. Eigenlijk de zachtste van allemaal. Van ByClaire Nr 1 en SMC Catania viel op dat ze in vergelijking met de andere garens best stug zijn. Dat is vooral fijn als je platte dingen haakt. Van Yarn and Colors Must-Have viel me in eerste instantie vooral het label op. Ik kende het garen niet en al doet het label er niet zo veel toe, het zag er in elk geval heel fris uit en trok direct mijn aandacht. Het garen haakt ook heel fijn.
Na de proeflapjes ben ik platte vormen gaan haken. Daar viel meteen op wat me daarvoor ook al was opgevallen: ByClaire Nr 1 en SMC Catania blijken uitermate geschikt voor dit soort projecten. Wat plat moest zijn werd ook prachtig plat. Katia Capri oogt even dik als de andere garens, maar het voelt iets dikker aan en is ook heerlijk zacht. Samen met Phildar Phil Coton 3 is dit het zachtste garen. Van Lana Grossa Cotone vond ik nog niet zoveel, totdat ik bij mijn derde project aankwam: bloemetjes haken vanuit een magische ring. Dat is vrij priegelig werk, dus ik was benieuwd. Bij alle garens ging het prima, maar bij Lana Grossa Cotone viel me op dat ik een paar keer door de draad heen stak. En als het al zo priegelig is dan is dat niet fijn. Ik moet wel zeggen dat ik daar bij het proeflapje en het platte motief geen last van had, dus het hangt ook echt van het project af hoe een garen bevalt.
Maar welk garen stak er nou met kop en schouders boven uit? Feit is dat elk garen fijn is, en het hangt er ook vanaf wat je haakt. En natuurlijk is het ook zo dat iedereen iets anders prettig vind. Mijn favoriet? De Katia Capri. Ik vind het fijn zacht, het is een soepel garen en alle projectjes met dit garen zagen er mooi uit. En wat wil het toeval? Pas toen ik klaar was met testen zag ik dat ik dit garen in 2013 ook als favoriet had gekozen.
Ik vond het erg leuk om dit garen te testen en zoals ik in mijn vorige blogbericht al aangaf vind ik het leuk te lezen wat jouw favoriet is. In de rechterzijbalk kun je uit de zes garens die ik mocht testen een favoriet kiezen.
Wil je zelf de garens testen die ik heb getest? Ik mag van Wolplein zo'n superleuk setje garen weggeven! Als jij kans wilt maken op dit pakketje, laat dan hieronder een reactie achter. Ik maak de winnaar a.s. zondag bekend. Veel succes!

As you may have read in my previous blog post I was asked for a super fun yarn test for Yarnplaza. When I received the balls of cotton I noticed that they looked very much alike. So I was wondering if there would be a difference. I tried various projects. First of all, I made a few squares in different stitches. I noticed immediately that Phil Phildar Coton 3, in comparison with the other yarns, is incredibly soft. Actually, it was the softest of all.
ByClaire of No. 1 and SMC Catania were, again in comparison with the other yarns, quite stiff. This is especially nice if you crochet flat objects. The label of Yarn and Color Must-Have caught my attention. I had never heard of the yarn and although the label does not matter much, it looked very fresh and drew my attentio. The yarn was also very nice to crochet with. After the squares I started crocheting flat shapes. What I had already noticed: ByClaire No. 1 and SMC Catania are particularly suitable for this type of project. What was supposed to be flat was really flat.
Katia Capri looks as thick as the other yarns, but it feels a little thicker. It is also very soft. Along with Phil Phildar Coton 3, this is the softest yarn. I didn't notice anything in particular about Lana Grossa Cotone, until I arrived at my third project: crocheted flowers from a magic ring. That's pretty complicated work, so I was curious how that would work out. All yarns were great, but with Lana Grossa Cotone I stuck the needle through the yarn a few times and I didn't like that. I must say that this didn't happen with the other projects, so it really depends on the project you're making.
So now I had to decide what yarn I liked most. The fact is that each yarn is great, and what yarn is best can depend on the project. And of course we all love different things. But my favourite is Katia Capri. I like its softness. It is a smooth yarn and all projects that I made looked very nice.
And you know what? It was only until I completed this test that I noticed that in 2013 this yarn as my favorite as well. 
I really liked to do this test and as I mentioned in my previous blog post, I'd like to know what your favorite is. In the right sidebar you can choose a favorite from the yarns I tested. 
But here's a fun thing as well: if you want to test the yarn I tested, leave a comment below. Because Yarnplaza allowed me to give away a set to one of my readers! So if you want to enter the competition, please leave a comment below. I'll announce the winner this Sunday. Good luck!

87 comments:

 1. ja die kans wil ik graag maken ...een geweldige giveaway !!!

  ReplyDelete
 2. Aan deze leuke give away wil ik graag meedoen. Ik ben een beginnend haakster en heb nog niet veel garens uitgetest. het lijkt me wel leuk om dit eens te doen.
  Doei,
  Anita V.

  ReplyDelete
 3. Wat een leuke give-away! Misschien helpt dit om mijn haakmodus weer te activeren ;).

  Hanneke maakt

  ReplyDelete
 4. Leuk, ik ben vooral fan van Lana grossa cotone, ook voor amigurumi. De andere ken ik niet zo goed dus zou het wel leuk zijn om die ook eens te ontdekken,
  Groetjes Sofie

  ReplyDelete
 5. Super leuke giveaway! Ik doe graag mee! Groetjes, Arzu

  ReplyDelete
 6. Geweldig natuurlijk zo een give away. Zoals ik al eerder aangaf heb ik alleen ervaring met Phildar3 een mooi garen vind ik. Omdat ik het liefst garen koop dat ik in het echt kan zien en voelen en er helaas geen wolwinkels zijn in mijn woonplaats blijft de keus beperkt tot de winkels als boekenvoordeel en euroland. Daarom lijkt mij dit een fijne kans om eens andere bolletjes te testen.

  Groetjes, Monique

  ReplyDelete
 7. Van de 6 heb ik met 3 wel eens gehaakt(Phildar Coton 3, SMC Catania en Lana Grossa Cotone) De andere 3 ken ik niet in gebruik, dus wil ik ook wel eens proberen. Ik loot dus mee :)

  ReplyDelete
 8. I would love to give this yarn a try! Thanks for the contest and chance to win.

  ReplyDelete
 9. Wat leuk dat je mocht testen! Ik hou er ook van om te vergelijken met elkaar. Uiteraard is het natuurlijk heel persoonlijk waar je voorkeur uit gaat. Smaken verschillen. Ik wil graag mee doen met je give away, ik ben heel erg nieuwsgierig naar dat nieuwe garen en hoe het voelt en haakt invergelijking met het "bekende" garen. Groetjes Tertia

  ReplyDelete
 10. Wat leuk dat je dat mocht testen en bedankt voor het delen van je ervaringen. Van de garens die je beschrijft ken ik alleen de Catania, dus ik kan niet eerlijk stemmen. Ik zou het wel heel erg leuk vinden om ook de kans te krijgen om ze allemaal te testen!
  Groetjes,
  Akkelien

  ReplyDelete
 11. ik wil ook graag een gokje wagen, ik heb de mooie kalender al gewonnen en ben daar super blij mee. dus misschien kan ik meteen aan de slag om daar iets uit te haken.

  groetjes anneke

  ReplyDelete
 12. I love yarn, and I'm always drawn to cottons or cotton mix. Great info! Thank you, Susan

  ReplyDelete
 13. Usually I do not use cotton in my projects, but I would try one of these balls.
  Thank you for the giveaway¡¡¡¡

  ReplyDelete
 14. Ik haak veel met katoen en ken er van jouw lijstje maar 2. Dus bedankt voor je informatie over het garen en voor welke projecten ze geschikt zijn. Ik zou ze graag eens zelf willen proberen dus ik doe graag mee met de give-away.
  Groetjes Madhurya

  ReplyDelete
 15. Super leuk, dat je deze garens die zo op elkaar lijken, mocht testen. En heel leuk om te lezen wat je er van vindt. Ik haak eigenlijk altijd mijn amigurumi met smc catania. En dat vind ik persoonlijk altijd een heel mooi resultaat. Maar wie weet is 1 van de andere katoentjes nog net iets mooier voor deze lieve amigurumi. Het zou leuk zijn moest ik zo een pakketje winnen, dan kan ik het zelf eens uittesten.

  Groetjes
  Carolien

  ReplyDelete
 16. Would love to win this! I already have a project in mind.

  ReplyDelete
 17. Dat lijkt me super leuk, al ben ik op dit moment wat inspiratieloos.

  ReplyDelete
 18. Leuk, garen testen! Ik waag graag een kansje!

  ReplyDelete
 19. Ja, zo leuk! Ik maak graag kans!

  ReplyDelete
 20. Geweldig zo'n test, ik doe graag mee om een setje te winnen.

  Gr Hennie.

  ReplyDelete
 21. Geweldig! Omdat ik ook allerlei verschillende dingen haak, lijkt het me leuk om ook eens te proberen. Ik doe graag mee!

  ReplyDelete
 22. Wat een leuke give-away actie!! Ik wil wel testen..beginnende haakster en nog geen echte favoriet gevonden ;-) dus laat maar komen..

  ReplyDelete
 23. Wat super leuk om dit te lezen en ja, ik zou ook best graag een test-pakketje willen ontvangen. Ik doe daarom gezellig mee! Fijne avond.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  ReplyDelete
 24. Garen kan je niet genoeg hebben ;-)

  ReplyDelete
 25. Ook ik grijp normaal gesproken naar Phil coton 3. Misschien moet ik me ook maar eens laten verleiden door een ander garen. Zo'n super testpakket zou een leuke aanzet kunnen zijn! Ik doe graag mee met deze give-away!

  ReplyDelete
 26. Ook ik grijp normaal gesproken naar Phil coton 3. Misschien moet ik me ook maar eens laten verleiden door een ander garen. Zo'n super testpakket zou een leuke aanzet kunnen zijn! Ik doe graag mee met deze give-away!

  ReplyDelete
 27. I'd love a chance to try out this yarn. Thanks for the giveaway!

  sarah.m.lawson at gmail dot com

  ReplyDelete
 28. Wat leuk dat je garen mocht testen voor wolplein. Het lijkt me erg leuk om nieuw garen te testen :-). Dus ik doe graag mee aan de give-away.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  ReplyDelete
 29. I never tried any of the yarns you tested but living in the land of Katia yarns, I will buy a skein of Katia Capri next time I go to the LYS and give it a try. Soft yarns are the best. :-)

  ReplyDelete
 30. Mijn favoriet is ook Katia Capri. Een hele goede tweede vind ik Pingouin.

  ReplyDelete
 31. Wat leuk, om de resultaten van de garens zo naast elkaar te kunnen leggen! Ik maak graag kans op zo'n setje!

  ReplyDelete
 32. De Phil Coton 3 gebruik ik het meest. Simpelweg omdat ze die hier bij de wolwinkel altijd hebben. Ik ben benieuwd naar de andere merken, hoe ze mij zouden bevallen. Ik doe dus mee met je giveaway!

  ReplyDelete
 33. Pfff ik ben blij dat ik jou niet ben .....jij moet een keuze maken wie dit GEWELDIGE setje garen mag winnen. Ook ik wil net als alle andere graag een gokje wagen, om ook de garens die ik nog niet ken te proberen. Groetjes yvonnepilo

  ReplyDelete
 34. Deze kans KAN ik niet voorbij laten gaan. Ik ben fan van Phil Cotton, maar zou SUPER graag de andere garens eens uit proberen. Dus ... laat maar draaien die duimen. Worden ze niet blauw van het haken, dan maar van het duimen draaien. ;)

  Liefs, Annie

  ReplyDelete
 35. Ik wil dolgraag zo'n pakket winnen en eens andere garens leren kennen. Tot nu toe haakte ik enkel met Catania, maar nu ben ik superbenieuwd naar die Katia!

  ReplyDelete
 36. Lijkt me super om eens andere garens te testen! Kies vaak voor phil cotton of by Claire vanwege de kleuren. Mirjam S

  ReplyDelete
 37. Wat katoen betreft gebruik ik altijd Phildar 3 en Catania. Ik zou het heel leuk vinden dit pakket te winnen en eens uit mijn comfort zone te stappen om iets anders te proberen!

  ReplyDelete
 38. I would love to test this yarn! Thanks for the chance

  ReplyDelete
 39. I would love to give this yarn a try.

  ReplyDelete
 40. Ik waag een gokje met deze give away ben ook wel benieuwd naar alle soorten garen

  ReplyDelete
 41. Hier nog een beginnend haakster die graag verschillende garen zou uitproberen. Tot nu toe ook ivm nabeiheid boekenvoordeel mijn vier kleurtjes daar gekocht.

  Hartelijke haakgroetjes
  Esther

  ReplyDelete
 42. OOoh als fervent haakster word ik hier héél erg enthousiast van!
  Ik doe graag mee!
  In de tussentijd duik ik nog even mijn eigen garenbak in om nog wat "ufo's" te gaan haken ;)

  ReplyDelete
 43. Wat n leuke kans om wat te spelen met haakgaren! Ik doe graag mee! Groet van Astrid!

  ReplyDelete
 44. Ja ook ik ben nieuwsgierig naar het garen. Ben momenteel bonbongaren aan het testen op naald 1.25. Dit is nieuw garen in zoveel mooie tinten wat goed combineert.

  ReplyDelete
 45. Ik koop meestal phil cotton 3, ligt lekker tussen de vingers en de haaknaald vanwege het fijne "goedje" dat men erin heeft verwerkt (kom niet op de naam)Lijkt me leuk om mee te doen aan deze give-away!

  Groetjes,
  Bianca

  ReplyDelete
 46. I would like to work with these yarns.

  ReplyDelete
 47. Lijkt me super leuk om deze garens te testen.

  ReplyDelete
 48. Wat een leuke test. Fijn om te horen dat er ook zachtere katoensoorten zijn. Tot nu heb ik, sinds een paar pogingen met lammy rio, het opgegeven om kleding te maken met katoen omdat het resultaat gewoon te hard was. Ook katoenen sjaals vond ik nooit fijn. Nu kan ik aan de herkansing en dat is natuurlijk extra leuk met zo'n garenpakketje. Ik doe graag mee.

  ReplyDelete
 49. Wat leuk dat je 2 x voor het zelfde garen koos. Capri is ook een fijn garen om mee te haken. Ik waag graag een kansje op het pakket met de mooie bollen

  ReplyDelete
 50. Wat leuk dat je 2 x voor het zelfde garen koos. Capri is ook een fijn garen om mee te haken. Ik waag graag een kansje op het pakket met de mooie bollen

  ReplyDelete
 51. Wa leuk dat je dat mocht testen. Ik zou ook graag kans willen maken op het pakketje. Lijkt me leuk.

  ReplyDelete
 52. Wa leuk dat je dat mocht testen. Ik zou ook graag kans willen maken op het pakketje. Lijkt me leuk.

  ReplyDelete
 53. Dit is een kans die we zeker niet willen missen ;-)
  Phildar is toch wel onze favoriet...fijn zacht en haakt heerlijk! maar...wie weet straks misschien...?!
  groet,
  Ingrid hobbydingen.wordpress.com

  ReplyDelete
 54. Ik maak graag de kans. Altijd leuk nieuwe garen uitproberen. groeten Alice

  ReplyDelete
 55. Lijkt me een feestje om jouwe favoriete garen eens te proberen..genoeg projecten om mijn to-do-list om dat allemaal te haken.

  ReplyDelete
 56. Lijkt me een feestje om jouwe favoriete garen eens te proberen..genoeg projecten om mijn to-do-list om dat allemaal te haken.

  ReplyDelete
 57. Lijkt mij erg leuk om ook eens zo'n setje verschillende garens uit te proberen 😀

  ReplyDelete
 58. Ik wil ook wel mee loten....ik heb met verschillende phildar garens gewerkt en gaat niets boven merk garens want het resultaat is ernaar.....mocht ik winnen dan alvast dank je wel

  ReplyDelete
 59. Ik wil ook graag verschillende garens proberen! Ik hoop binnenkort eindelijk genoeg tijd te hebben om weer lekker te gaan haken, breien en naaien. Vele jaren te weinig tijd voor gehad!

  ReplyDelete
 60. Het eerste wat me opviel waren de mooie kleurtjes. En meestal bepalen de kleurtjes bij mij de garenkeuze. Als inwoonster van Indonesie is het maar moeilijk om aan mooi én prettig hakend garen te komen. Dus gaat bij elk bezoek aan NL, ook straks in November weer, een tas met garen mee naar 'huis'. Ik zou dolgraag al deze garens eens uitproberen. En wie weet krijg ik dan mijn familie zo gek om nog wat meer voorraad op te sturen :)
  Groetjes, Barbara.

  ReplyDelete
 61. Zo wat een berichten allemaal, dat wordt een moeilijke keuze. Ik doe ook graag mee. Nu met het wat koudere weer helemaal zin om te haken. Dus ik haak ook aan bij deze kans. Liefs Leny

  ReplyDelete
 62. Oh dit staat op het account van mijn dochter, kunnen we ook met z'n 2en haken. Liefs Leny en Nora

  ReplyDelete
 63. Hier kunnen wij ons creatieve brein heerlijk op loslaten...euhhh ik met hulp van een lieve vriendin waar ik het haken en breien van heb geleerd.Met zoveel geduld en doorzettingsvermogen naar mij toe, heb ik het geleerd.Wil dan ook graag met haar deze bolletjes testen.

  Groetjes van Arja

  ReplyDelete
 64. Zo fijn om te lezen hoe de garens jou bevallen. Het maakt uit wat je met het garen haakt. Ik vind het heerlijk om met Phildar Coton 3 te haken, omdat het zacht is en een zachte glans heeft. Het blijft ook na wassen mooi. Voor het haken van sommige amigurumi, die mooi in vorm moeten blijven, gebruik ik graag Catania. Dat garen glanst iets meer en blijft ook mooi als je het wast.
  Beide garens zijn in veel kleuren te koop.
  ByClaire nr 1: prachtige kleuren, Doordathet wat stugger is, ben ik er net iets minder enthousiast over.
  Katia voelt net iets dikker aan dan Phildar en Catania. Ik heb gemerkt dat mensen die leren haken met Katia net iets makkelijker het haken oppakken met een maatje dikkere haaknaald (3.0 mm).
  De andere garens heb ik nog nooit gebruikt. Fijn om ervaringen van jou en anderen te lezen. Ik wil die garens zeker ook eens proberen. Het nieuwe Must Have garen heeft zoveel kleuren. Heerlijk.

  Groetjes, Margaret

  ReplyDelete
 65. wat grappig dat de uitslag hetzelfde is als in 2013!!!
  ik doe ook mee om de give away te winnen.. want ik wil zo'n test ook wel eens zelf doen... heb van diverse merken nog nooit gehoord en/of ze hebben het niet in mijn breiwinkeltje

  ReplyDelete
 66. Eigenlijk haak ik altijd met Phildar, dus ben ik heel benieuwd hoe al het andere garen haakt!
  Graag waag ik een kansje.
  Groet, Brenda

  ReplyDelete
 67. Wat grappig dat je uitslag toch hetzelfde is. Zelf gebruik ik het meest Phildat cotton 3 en ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere garens! Ik heb tot nu toe een paar garens getest, maar die halen het niet bij good old Phildar.

  ReplyDelete
 68. Wat leuk dat je de garens mocht testen. Ik heb tot nu toe met andere merken katoen gehaakt en doe graag mee aan de give away!

  ReplyDelete
 69. Wat leuk dat je de garens mocht testen. Ik heb tot nu toe met andere merken katoen gehaakt en doe graag mee aan de give away!

  ReplyDelete
 70. Bedankt voor je heldere en nuttige uitleg! Aangezien ik momenteel met wat grotere projecten bezig ben en mijn TO-DO lijst ellenlang is, laat ik deze kans aan me voor bij gaan.

  ReplyDelete
 71. The yarn just so lovely and I love soft yarn

  ReplyDelete
 72. Wat leuk, zo'n vergelijkend warenonderzoek! Mijn favoriete katoentje staat er niet bij, Lammy RIO, heel betaalbaar, mooi van glans en het haakt heerlijk! En het wordt verkocht bij mijn vaste wolwinkeltje. Wol via internet bestellen vind ik altijd lastig, ik wil het toch graag eerst gevoeld hebben.

  ReplyDelete
 73. Lijkt me ontzettend gaaf om zo'n set te winnen. Gr. Wendy

  ReplyDelete
 74. Wat een leuke set. Ik haak meestal met phildar of met katia new cancun. Op deze manier kan je mooi kennismaken met andere soorten katoen.
  gr margriet

  ReplyDelete
 75. Wat een leuk setje. Mooi om te lezen hoe jij het verschillende garen ervaart. Ik doe graag mee met je give away.

  ReplyDelete
 76. Ik doe graag mee.
  sepia [at] home . nl

  ReplyDelete
 77. Wat een leuk pakket! Mijn dochter vindt het heerlijk om te haken en is nog steeds nieuwe garens aan het ontdekken, volgens mij kent ze de meeste van deze niet, het zou een leuke ervaring voor haar zijn om kennis te maken. Graag maak ik voor haar kans!

  ReplyDelete
 78. Leuk, ik doe graag mee! AnneR

  ReplyDelete
 79. Ik ben nu 2 jaar bezig met amigurumi's haken. Mijn budget is niet zo groot, dus ik koop alleen Phildar garen bij de discount winkel hier in Friesland. Ik ben dan afhankelijk van de kleuren die er op dat moment liggen. Phildar bevalt mij goed, maar dan wel met een kleine haaknaald, anders komt de vulling bij mij door de steken heen. Ik ben benieuwd of dat bij de andere garens ook zo zou zijn.

  ReplyDelete
 80. Ik ben helemaal weg van katoen garen, en wat een mooi testpakket is dit, en al helemaal mooie kleurtjes. Van deze zes is er slechts één waarmee ik al gewerkt heb en dat is die van catania, het zou dus leuk zijn om ook de andere garens te leren kennen door het winnen van dit testpakket. Dankjewel voor deze leuke kans.

  ReplyDelete
 81. Leuk! Ik zou graag de verschillende merken katoen eens uit willen proberen en vergelijken!

  ReplyDelete
 82. I try often and am still waiting for such a perfect gift, perhaps some special person will be blessed

  ReplyDelete
 83. I try often and am still waiting for such a perfect gift, perhaps some special person will be blessed

  ReplyDelete