Saturday, January 30, 2010

Wie dacht dat mannen niet (kunnen) breien?Wie dacht dat mannen niet (kunnen) breien kan hier zien dat dat niet waar is. De 89-jarige Piet Feenstra uit Stiens breit namelijk als vrijwilliger dekens voor de Stichting ORA. De letters ORA staan voor Orphans and Refugee Aid. Deze internationale hulporganisatie is in 1981 opgericht en heeft projecten in 40 landen. Vanuit Nederland werkt de Stichting ORA in een aantal van die landen. Op dit moment is de Stichting ORA ook actief in Haïti.
Piet Feenstra maakt zijn dekens van gekregen restjes wol en garen. Hij schafte zelfs een breimachine aan. De Friese televisiezender GPTV interviewde Piet Feenstra over zijn bijzondere hobby.

3 comments:

 1. Hello,
  Deze man is slimmer dan ik, heb ook een breimachine en versta er niks van.
  Proficiat voor U blog, prachtige spullen.
  Heb over enkele dagen ook een blog aangemaakt, er staat nog niet veel in maar je bent altij welkom.
  Groetjes en prettige zondag
  Mijn blog is : bloggen.be.de breimuis

  ReplyDelete
 2. Zo zie je maar dat breien niet alleem voor vrouwen is al is deze meneer wel een uitzondering. maar ik vind het wel heel knap om op zijn leeftijd nog zulke dekens te maken.
  Groetjes Esther

  ReplyDelete
 3. Een oude werkcollega van mij had ook een man - toen ca. 35 jaar oud - leren kennen, die tijdens zijn verblijf in de gevangenis met breinaalden had leren breien.

  ReplyDelete

Blogger Widget