Wednesday, July 10, 2019

Frog by Picapau

Gisteravond maakte ik deze vrolijke kikker af. Het patroon vind je in dit leuke boek. Ik denk dat dit toch wel een van mijn favoriete boeken is. Het staat al even in mijn kast maar ik had er nog niet eerder iets uit gehaakt. Ik vond het grappig te ontdekken dat deze kikker een stukje groter is dan ik had verwacht. Van tevoren had ik niet naar het formaat gekeken en ik dacht dat 'ie zo groot als mijn had zou zijn. Maar hij werd 25cm lang. De kleur die ik gebruikte is trouwens iets anders dan in het boek staat vermeld. Ik gebruikte één bol Phildar Phil Coton 3 in de kleur Pin 1363. Ook de andere kleuren zijn van Phildar Phil Coton 3.
Vooral de flippers vind ik erg leuk, en het in elkaar zetten bleek niet zo ingewikkeld als ik van tevoren dacht. Het patroon was erg eenvoudig te volgen dus ik ga zeker nog eens iets uit het boek maken. Het boek vind je dus hier. Het is gelukkig in het Nederlands beschikbaar maar als je het in het Engels wilt bestellen kan dat ook. Dat kan hier. Een fijne avond gewenst!

Last night I finished this frog. The pattern is in this lovely book. I think this book is one of my favourites. I've had it for some time but I did not make any of the projects so far. It was funny to discover that the frog turned out larger then I thought. I thought it would be the size of my hand, looking at the pictures. But it turned out a frog of 25cm long. The color I used is not the color that's mentioned in the book. I used 1 ball of  (Phildar Phil Coton 3, color Pin 1363). The other colors are also Phildar Phil Coton 3.
I love the flippers, and to sew all parts wasn't as hard as I thought. The pattern is very easy to follow so I will definitely make something of this book again. The book is available here. Luckily it is translated into Dutch but if you want to order the English version you can do so here. Have a lovely evening!

6 comments:

 1. Wat een lieve kikker!
  Leuk met z'n gele flippers.

  ReplyDelete
 2. Schatje, dat is het!!!
  Doe zwembroek, aaaaah😍

  ReplyDelete
 3. Wat een leukerd is het toch! Ik had, net als jij, ook niet in de gaten dat ie zo groot zou worden. En dan die onderbroek onder de zwembroek, zo'n ontzettend leuk detail!

  ReplyDelete
 4. He's a cutie, much bigger than he looks in the photos though - sometimes a make can be surprising like that!

  ReplyDelete
 5. Ik vind ze alledrie erg leuk! Jammer dat geen enkele van de links naar het boek met de patronen werkt. Hoe heet het boek?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Nadine, het boek heet Animal Friends of Pica Pau. Gek dat de links niet werken, maar op deze manier moet je het boek vast kunnen vinden. Groetjes, Annemarie

   Delete