Sunday, June 11, 2017

Tapestry Crab
Click here to go to my Etsy-shop * Click here to follow my blog with BlogLovin' *

Ik vind het leuk om een beetje te rommelen met verschillende garens en technieken. Een hele tijd geleden volgde ik een workshop tapestry haken, en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Als je het eenmaal door hebt is het heel simpel. Nu eens kijken of grotere projecten ook zo makkelijk gaan. Heb jij wel eens tapestry gehaakt? Heb je nog tips en trucs? Ik vind het leuk om ze te lezen.

I like trying new stuff with different yarns and techniques. A long time ago I did a workshop tapestry crochet, and just recently I tried this technique again. Once you know how it works it's pretty simple. Now I'll try bigger projects to see if they are just as simple. Did you ever do tapestry crochet? Do you have any tips and trics? I'd love to read them.

13 comments:

 1. Wat een leuk idee om een krab in te haken. Ik heb een paar keer met deze techniek gehaakt. Mij viel op dat kleurencombinaties bij deze techniek uitmaken. Je wilt liefst niet dat de achterkant door de voorkant te veel zichtbaar is. Ook maakt het uit welke garens je gebruikt. Dus een proeflapje is handig.
  Ik ben benieuwd wat je voor groot project met deze techniek gaat maken.

  Groetjes en fijne zondag, Margaret

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat heb ik inderdaad ook gemerkt Margaret. De tip van het proeflapje is een goeie!

   Delete
 2. Ik haakte laatst de essie birdies leaf pouh, een mooi tasje, met een monstera blad erin verwerkt. Heel mooi, je krab. IK gebruik altijd katoen voor deze techniek, niet te hard aantrekken van de meelopende draden is iets wat ik altijd in mijn achterhoofd hou.
  Fijne zondag avond, Groetjes Sofie

  ReplyDelete
  Replies
  1. en dat is goed gelukt, het tasje is supermooi geworden ! groetjes esther

   Delete
  2. Dat is inderdaad een goeie tip Sofie. In het begin trok ik ook vaak te hard aan de draden, waardoor alles krom trok. Maar na flink wat oefenen gaat het steeds beter. Het patroontje van de monstera is supertof he? Ik heb even naar je tasje gekeken, ziet er heel leuk uit met dat felroze.

   Delete
 3. wat een superleuke krab Annemarie! ik vind tapestry haken erg leuk zoals je wel hebt gezien denk ik ! fijne nieuwe week. groetjes esther

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Esther! Ja, jouw geweldige tapestry Monstera (mijn favoriete plant) vind ik supergaaf. Staat op mijn tapestry-to-do-lijst. :-)

   Delete
 4. Wat een super leuk ontwerpje, ik probeerde het laatst ook zie mijn bericht http://laan50.blogspot.nl/2017/05/tapestry-crouchet.html
  Heb verder geen tips voor je aangezien ik niet zo ver ben gekomen en door de tegevallende kleurencombi mijn werkje heb uitgehaald.

  Wie weet probeer ik binnenkort nog iets maar ik wil nog zoveel proberen en haken.

  Groet, Dii

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb meteen even gekeken op je blog. Ik vond het er echt wel mooi uitzien! Jammer dat je gestopt bent, maar je moet er wel plezier aan hebben natuurlijk. En inderdaad, ik heb ook nog zo'n lange lijst, dus gelukkig bljft er genoeg leuks over. :-)

   Delete
 5. Wat een leukerd! Het effect van tapestry haken vind ik altijd erg leuk, al vind ik het ook vaak wel een gefriemel met al die draadjes. Jouw krab, met al die kleine details is in ieder geval erg goed gelukt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Daphne! Ik vond het in het begin ook heel erg priegelig werk, maar hoe vaker je het doet, des te beter het wordt.

   Delete
 6. I've never done tapestry crochet but yours look so cute! Love that crab and the colors you used.

  ReplyDelete
 7. I am not blessed with this talent as you are, but I love that sweet crab! Thanks for sharing at Vintage Charm! xo Kathleen|Our Hopeful Home

  ReplyDelete