Sunday, October 25, 2015

Crochet Pouf with Rico Fashion Summer Yarn


Toen ik de vraag kreeg of ik een keer met een ander materiaal dan Zpagetti een poef wilde mak
en hoefde ik niet lang na te denken. Eigenlijk greep ik altijd uit gewoonte naar Zpagetti, en dat is natuurlijk ook een prima garen voor zoiets. Maar zou er ook een ander garen zijn wat net zo fijn haakt? Of misschien nog wel fijner? Ik kreeg het pakketje met 10 bollen Rico Fashion Summer Yarn thuis gestuurd, en toen ik het van de deurmat haalde kon ik niet geloven dat ik hier een poef van zou kunnen maken. Het woog namelijk zo licht, dat kon haast niet kloppen. Normaal gesproken is een poef haken best hard werken. Het garen is vaak vrij zwaar en soms ook best een beetje stug. Dus vol enthousiasme, maar ook met enige twijfel, begon ik met dit nieuwe garen aan de poef. En ik kan echt niet anders zeggen: het haken met Rico Fashion Summer Yarn ging geweldig. Ik gebruikte een haaknaald 8mm. Dat is iets kleiner dan wat ik normaal gebruik voor een poef en daardoor duurde het iets langer. Ook moest ik het patroon aanpassen maar dat was helemaal niet erg. Het haken ging namelijk zo soepel dat ik er van begin tot eind plezier aan heb gehad. En meestal was ik toch wel blij als een poef af was, want dan had ik pijn in mijn schouders en armen. Dat was nu niet zo. Natuurlijk legde ik het ook af en toe aan de kant en heb ik het niet aan een stuk gehaakt, maar alles bij elkaar ben ik echt super tevreden over dit garen en het resultaat. Ondanks dat het iets dunner is dan ander t-shirt-garen is het resultaat heel erg mooi. Kortom: wil je deze winter een poef haken of heb je het nooit aangedurfd omdat het zo zwaar is? Met dit garen vind je het misschien wel leuk. Het patroon van de poef op de foto kun je hier bestellen, een kleinere variant op dat patroon met hetzelfde garen hier. Het garen kun je in print krijgen (klik hier), maar ook in gewone basiskleuren zonder print (klik hier). Overigens zijn de verzendkosten naar Nederland helemaal niet zo hoog: 7,25 euro. En bestel je voor meer dan 50 euro, dan betaal je helemaal geen verzendkosten. Ik maakte trouwens nog een andere poef van ander materiaal waar ik ook heel blij van werd. In dit blogbericht kun je daar meer over lezen. Mocht je het gaan proberen dan wens ik je heel veel haakplezier!

When I was asked if I wanted to make a pouf with other material then Hoooked Zpagetti I didn't have to think long. It was always some sort of automatism to grab Zpagetti if I wanted to make a pouf, because it is just a good yarn for a project like that. But would there be another yarn that's just as nice? Or maybe nicer? I received a package with 10 balls of Rico Fashion Summer Yarn and when I picked it up from the door mat I couldn't believe that I was able to make a pouf of that. It weighed almost nothing, this couldn't be right. When I make a pouf, it's always hard work. The yarn is heavy and sometimes a bit stiff. So I started working with this new yarn very enthusiastic, but also slightly doubtful. But all I can say is: working with Rico Fashion Summer Yarn was absolutely great. I used a crochet hook size 8mm. That's a little smaller then what I usually use for a pouf and that's why it took a bit longer. I also had to adjust the pattern but I really didn't mind. Making this pouf was so easy that it was fun to do from the beginning until the end. When I worked with other yarns, I was always happy when I was finished, because my arms and shoulders would hurt. That wasn't the case at all this time. Ofcourse I've put it all aside every once in a while, but still I am totally satisfied about this yarn and the result. Despite the fact that this yarn is thinner then other t-shirt yarns the result is lovely. So: do you want to make yourself a pouf this winter and have you never tried because it is so heavy? With this yarn you might like it. You can order the pattern from the pouf on the picture here. A smaller version of the pattern made with the same material is available here. The yarn is available in print (click here), but also in basic colors without print (click here). Check out the shipping costs for your country here. I also made another pouf with other yarn. In this blog post you can read all about it. If you decide to try this project, I wish you lots of happy crocheting!

7 comments:

 1. Mooie poef, maar nog mooier is eigenlijk je verhaal erbij over het garen. Ik vond het haken met spaghetti garen vreselijk vermoeiend en pijnlijk voor de handen. Een goed alternatief dus, gaan we onthouden, groet Francien

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leuk om te horen Francien. Ik vond het ook heel leuk om te ontdekken dat er alternatieven zijn die zo fijn haken. Had ik eigenlijk niet verwacht dus ik was ook blij verrast. Groetjes, Annemarie

   Delete
 2. Het garen van de Hema (bulky) leent zich ook goed voor een poef. Ik heb er een zitzak van gehaakt. Blijft dik garen dus de dikke naald vond ik na een tijd haken wel zwaar in de hand liggen maar met voldoende pauzes lukte het prima. Het bulky garen werkt sowieso veek soepeler dan zpaghetti.

  ReplyDelete
 3. Zpagetti is niet voor iedereen geschikt om mee te haken. Het is voor sommigen echt te zwaar om mee te werken. Handig dat jij ons vertelt over een mooi alternatief. Fijn dat het licht garen is en ook fijn haakt. Dank je voor de tip.

  Groetjes, Margaret

  ReplyDelete
 4. Textielgaren vind ik persoonlijk niet zo fijn haken;. Het ziet er superstrak uit, maar het kost me teveel kracht. Meestal kies ik voor een poef voor een garen met wol en gebruik dan een dubbele draad voor het stoere effect. Maar deze fijne variant vind ik toch ook wel heel erg mooi! Leuk om te onthouden voor een volgende keer!

  ReplyDelete
 5. I love these! Trying to get my daughter to make one for me! Thanks for sharing with us at Snickerdoodle!

  ReplyDelete
 6. Beautiful poof. You did a beautiful job on it. I am featuring you today at Snickerdoodle.

  ReplyDelete