Wednesday, September 9, 2015

Shawl


Omdat ik in Delft woon is de winkel PeraPasha in Pijnacker op fietsafstand. Dus op een hele fijne zomerse avond ben ik met een vriendinnetje die kant op gefietst. De winkel zelf is erg groot, en heel mooi licht. Langs de wanden staan kasten vol met vrolijke kleuren wol en katoen. Ik ben dus ook niet met lege handen naar huis gegaan. Met de bol hierboven (die vind je hier) ben ik een sjaal aan het haken. Ik vind de kleurencombinatie prachtig en het haakt erg fijn, maar omdat ik ook wil kijken hoe de sjaal er uit komt te zien als ik 'm ga breien ben ik aan met het andere uiteinde van de bol aan het breien geslagen. Het eindresultaat zal ik jullie te zijner tijd laten zien en als ik gekozen heb wat ik mooier vindt: haken of breien.

Because I live in Delft the shop PeraPasha in Pijnacker is close enough to reach by bycicle. So on a lovely summer evening I took my bycicle to meet a friend there. The shop is large and light. On the walls you see closets filled with colorful yarn. So I didn't go home empty handed. With the yarn above (you can find it here) I'm making a scarf. I love the color combination and it's perfect for crocheting. But I want to see how it looks like when it's a knitted scarf. So with the other end of the ball I've started knitting. I'll show you what it looks like when it's done and when I've made my choice: knitting or crochet.

5 comments:

 1. Ziet er heel mooi uit!! Ben ook benieuwd naar de gebreide variant :-). Zou je beide technieken niet kunnen combineren voor de shawl? Dat vind ik altijd echt mooi!!
  Groetjes, Nelleke

  ReplyDelete
 2. Ik vind de kleuren ook mooi! Ik ben zelf nu weer aan het breien, voor kussenhoezen. Soms vind ik breien inderdaad mooier. Maar misschien komt er ook nog een gehaakte kussenhoes. Ben benieuwd wat jij mooier vind voor de sjaal.

  ReplyDelete
 3. Prachtig garen. Leuk idee om het haken en het breien uit te proberen. Laat je ons de proefstukjes ook zien?

  Groetjes, Margaret

  ReplyDelete
 4. Ja, Pera en Pasha wordt steeds groter en leuker. Heb je al op de website gekeken? Daar staan ook nog leuke voorbeelden. Zelf denk ik dat breien het kleurverloop mooier en rustiger zal showen, maar haken is gewoon leuker om te doen, vind ik. Dus die keuze is heel persoonlijk, succes!

  ReplyDelete
 5. ik gebruik soms ook beide einden van een bol... als ik bang ben dat ik niet uitkom met mouwen bv,, dan doe ik om en om een toer.. als het dan op is.. kan ik op beide mouwen op gelijke hoogte smokkelen met een andere kleur!
  vind dit verloopgaren heel mooi!

  ReplyDelete

Blogger Widget