Tuesday, April 9, 2013

New blanket: update!


Een tijdje geleden blogde ik in dit blogbericht over de deken waar ik aan begonnen was. Inmiddels ben ik een heel stuk opgeschoten. Het wordt een grote deken waar je fijn onder kan kruipen als het koud is. Het patroon vond ik hier en ik vind het een heel fijn patroon voor een deken. Het haakt snel weg, sneller dan andere dekens die ik eerder haakte. Ik had (en heb nog steeds) een grote voorraad katoen liggen, maar ondanks dat waren de bollen wit al gauw op. Omdat ik pas dit weekend tijd heb om weer nieuwe bollen te halen ligt het project even stil. Niet haken is natuurlijk geen optie :-) en omdat ik dekens haken erg leuk vind ben ik ook maar aan een hele andere deken begonnen. Daar zal ik binnenkort wat meer van laten zien, eerst moet hij nog een beetje groter worden.

Some time ago I blogged here about the new blanket I'm making. Since then, the blanket has grown a lot. It's going to be a big blanket that's going to be warm and cosy when it's cold. I found the pattern here and I really like this pattern for a blanket. It's going very fast, faster then all other blankets I made. I had (and still have) a huge pile of cotton, but despite that I ran out of white very soon. And because I had to wait until the next weekend before I can get new cotton, I'm not working on the blanket right now. Ofcourse it's not an option not to crochet :-) and because I love to make blankets I started with another totally different blanket. I'll show some pictures of that blanket soon, but first it has to grow a bit more.

27 comments:

 1. Oooo een granny stripe! Ik heb er ook een gemaakt een jaar geleden. Heerlijk kleurig om naar te kijken en heerlijk om onder te kruipen!

  ReplyDelete
 2. Hij is er mooi. Heerlijk voor de warme zomeravonden. Als het wat kouder is.

  ReplyDelete
 3. Dat gaat een fijn dekentje worden. Ga je hem op het laatst helemaal omhaken of werk je alle losse draadjes weg?

  Het is wel veel werk, maar het resultaat zal prachtig zijn. Ik dub al een tijdje over het wel of niet haken van een deken(tje). Het is zo groot! En ik kan maar een beperkt aantal toeren haken, daarna willen mijn handen niet meer. (ja, elke dag een draadje is een manshemd in een jaar)

  ReplyDelete
 4. I love your blanket the colours are perfect x

  ReplyDelete
 5. Ik krijg als ik deze foto zie heel veel zin om ook eens zo`n deken te haken!
  Drops paris heeft ook leuke kleurtjes in het assortiment!

  veel succes ermee
  Annemiek

  ReplyDelete
 6. Jaaa...hij wordt mooi!!!
  En van katoen is super!
  Wel veel afhechtdraad hé?!?

  Ben benieuwd wat voor deken je andere deken wordt...Succes!

  Dinaz ♥

  ReplyDelete
 7. Ziet er prachtig uit! Zeker met al die verschillende kleurtjes!

  ReplyDelete
 8. Ziet er heel leuk uit!

  Jij bent wel lekker bezig zo met de dekens :-)
  Ik ben benieuwd naar de andere.

  Groetjes Ingrid.

  ReplyDelete
 9. heel erg gaaf! Bedankt voor je mooie boekje, ben er helemaal blij mee :) Heerlijk madootje na een weekend weg, echt super, dikke dankjewel voor jou!

  ReplyDelete
 10. Lekker kleurig. Het wordt vast een heerlijke deken.
  Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar de andere deken waar je aan begonnen bent.

  Groetjes, Margaret

  ReplyDelete
 11. The blanket is delightful with such gorgeous, vibrant colors (and I can't wait to see the next blanket you are working on!☺)

  ReplyDelete
 12. 'n Granny Stripe werk darem al te lekker! Ek hou ook van die wit strepe tussenin.

  ReplyDelete
 13. Wonderful colors!! I love how blankets morph as we go !

  ReplyDelete
 14. Het ziet er prachtig uit Annemarie, mooi zo al die kleuren met wit ertussen! Ik heb alleen nog maar vierkante granny's gemaakt, maar voor een granny stripe ga ik binnenkort ook eens proberen.

  ReplyDelete
 15. Super, de combinatie met wit vind ik trouwens heel mooi; kijk maar op mijn blogje!
  Groetjes Sofie 'Fie bakt, haakt en naait!'

  ReplyDelete
 16. Prachtige deken, vind ik ook erg leuk om te doen, haakt zo lekker weg. Maar wat mij opvalt is dat veel haaksters pas achteraf alle draadjes gaan wegwerken, ik heb mij aangeleerd om de stopnaald in de buurt te houden en bij elke kleurwisseling het draadje direct weg te werken, scheelt een hoop 'geen zin in' werk na afloop!

  ReplyDelete
 17. Wauw, wat wordt het al een prachtige deken! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  ReplyDelete
 18. This looks like it's going to be gorgeous! I love the colors you are using and totally agree that not crocheting is not an option. :-)

  ReplyDelete
 19. Oooooh wat wordt hij mooi

  ReplyDelete
 20. Great :)
  Greetings from Poland :D
  Katarzyna

  www.sajuki.blogspot.com

  ReplyDelete
 21. Ik ben momenteel met mijn kleed bezig waar een bloempatroon in komt van alle gekleurde rondjes die ik eerst gehaakt heb(400)....200 heb ik er inmiddels aan elkaar gezet en het 'hart'van de bloem zit er dus in.Daarnaast ben ik met een kleed bezig voor bij mijn zoon op bed die daarom vroeg...dochterlief heeft er al een die ik gehaakt heb.Tot op heden zijn ze allemaal van acryl gehaakt.Een kleed met katoen vind ik ook erg mooi en wil dat ook nog eens ooit een keer een gaan maken,alleen ik vraag me echter wel of daar niet ontzettend veel katoen in gaat zitten,daar het toch dunnere draad is en dus haak je met een kleinere haaknaald,gezien de prijs van een bolletje katoen wat dubbel zo duur is als een bol acryl vraag ik me af of zo'n kleed dan niet erg kostbaar wordt?

  groetjes
  Angeline

  ReplyDelete