vrijdag 30 april 2010

Koninginnedag!En dan is het eindelijk Koninginnedag! Zo te zien valt het weer vandaag nog een beetje mee, dus hopelijk kunnen mijn zus en ik onze spulletjes in het zonnetje verkopen. Speciaal voor Koninginnedag heb ik de bovenstaande oranje armbanden gehaakt. Behalve deze armbanden zal ik een groot deel van de spulletjes verkopen die je in mijn Flickr-album kunt zien.
Zoals ik al eerder heb laten zien heeft mijn zus prachtige sleutelhangers gemaakt. Een paar voorbeelden zie je hieronder. Je kunt ons vandaag vanaf een uur of 10 vinden aan de Hooglandse Kerkgracht in Leiden in Leiden. Komt dat zien! (-:

maandag 26 april 2010

Tasjes

Voor Koninginnedag was ik nog op zoek naar iets wat ik kon verkopen en wat geschikt is voor kinderen. Op Flickr kreeg ik van een van mijn contacten de tip om tasjes te gaan haken. Nu had ik dit al eerder gedaan, maar deze variant heb ik dit weekend bedacht. Voor de onderste heb ik een heleboel verschillende bloemen gemaakt dus daar gaan er nog veel meer van komen. De bovenste is een ode aan de aardbei! (-:

For Queensday I was looking for something I could sell that's suitable for kids. On Flickr somebody said I should make children's bags. Now I did make some bags before, but this idea came up this weekend. For the bag on the bottom I made lots of different flowers, so there will be more bags like that. The bag on top of this post is a strawberry :-)
zaterdag 24 april 2010

Gehaakte stenen?Ja, je ziet het goed. Dit zijn stenen en er is iets omheen gehaakt. Ik vind ze echt prachtig. Ze zijn gemaakt door Margaret Oomen.

Yes, these are stones with crochet covers. I love them. They were made by Margaret Oomen.

woensdag 21 april 2010

Decoreren met gehaakte bloemenDe afgelopen dagen ben ik weer druk bezig met het haken van allerlei grote en kleine bloemen. Hierboven staat een voorbeeldje, maar binnenkort zullen er ongetwijfeld meer volgen!
Toevallig tipte mijn zus mij vanavond dat in de 101 Woonideeen een leuk idee staat, namelijk het decoreren van een effen kussen met dit soort gehaakte bloemen. Overigens zag ik tot mijn stomme verbazing gisteravond bij Ikea een set gehaakte bloemen hangen. Ook deze bloemen waren bedoeld voor het decoreren van bijvoorbeeld kussens. Kennelijk heeft Ikea nu ook in de gaten dat haken hip is! (-:

dinsdag 20 april 2010

Sarah LondonEn alweer kwam ik langs een hele mooie website. De blog van Sarah London heeft echt prachtige foto's van hele mooie gehaakte spulletjes. Je kunt er ook hele mooie patronen bestellen. Kun je geen genoeg krijgen van de mooie foto's? Kijk dan hier.

maandag 19 april 2010

Bijna af!Hij is nog niet helemaal af, maar ik wil 'm toch alvast hier neer zetten. De tas! Vanavond ga ik er een rits in zetten en misschien dat ik nog iets met de hengsels ga doen om ze iets steviger te maken en te zorgen dat ze langer mooi blijven. Ik ben in elk geval erg blij met het resultaat tot nu toe!

zondag 18 april 2010

Druk!Ik zou eigenlijk druk moeten zijn met het maken van gehaakte dingetjes voor de naderende Koninginnedag. Daar sta ik namelijk met mijn zus en nichtjes zelfgemaakte spulletjes te verkopen op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. In plaats daarvan ben ik begonnen met het maken van een gehaakte tas. Het is een tijdrovende klus, maar het is wel erg leuk om te doen. Ik hoop dat ik 'm dit weekend af krijg, dan kan ik me de komende week weer storten op het haken van spulletjes voor de Koninginnedagmarkt.

donderdag 15 april 2010

Mozaiek
Vanavond kwam ik per toeval op de website van BigHugeLabs terecht. Een hele leuke site waar je mozaieken kunt maken van je eigen foto's! De mozaiek hierboven is er een voorbeeld van. Als je al een Flickr-account heb is het heel erg makkelijk. Heb je dat niet, dan hoef je je alleen even (gratis) te registreren waarna je je eigen foto's kunt uploaden. Ik vond het erg leuk om de foto's van mijn zelfgemaakte dingen eens op een andere manier te zien. Om direct bij het Mozaiek-programma van BigHugeLabs terecht te komen klik je hier.

dinsdag 13 april 2010

Stof Enzo!Via de website Flickr kwam ik in contact met Hydi Hoost, ontwerpster en eigenaresse van de webshop Stof Enzo. Ik heb nog nooit iets met stof gemaakt maar door haar site raakte ik zo enthousiast dat ik heb bedacht dat dat er heel snel van moet komen! In de webshop kun je de meest prachtige stoffen, lintjes, band, applicaties en knoopjes kopen. En dat is nog niet eens alles. Als je liever iets kant-en-klaar koopt kun je ook bij Stof Enzo terecht. Het kussen hierboven op de foto is mijn favoriet, maar de andere kussens, de schorten en de overtreksets zijn ook geweldig! Kortom, je moet dit een keer gezien hebben. Klik hier voor de webshop, en hier voor de blog van Hydi.

zondag 11 april 2010

Spring!

Het is nog best fris buiten, maar de lente is toch echt in aantocht! Omdat ik na deze ijskoude en eindeloze winter zoveel zin heb in een lekker zonnetje heb ik mijn gieter vast opgefleurd. Hopelijk kan ik snel de stokrozen voor mijn huis weer water geven. Mijn gieter is er in elk geval klaar voor!

It's a bit chilly outside, but spring is really coming! Because I'm really looking forward to the sun after a long and cold winter I decided to cheer up my watering can. I hope to be able to water the flowers in front of my house. My watering can is ready for it!

Een groot kussen

Dat Hoooked Zpagetti van heel dichtbij ook mooi is bewijst de bovenstaande foto volgens mij wel. Ik had onlangs een heel groot kussen bij Ikea gekocht maar vond de hoes niet mooi. Daarom heb ik er deze hoes omheen gemaakt. Als je goed kijkt is het net een reuze-cupcake, vind je niet? (-:

That Hoooked Zpagetti can be really pretty up close proves the pictures above I think. I just recently bought a giant pillow at Ikea but I didn't like the cover. So that's why I crocheted this cover. If you look well it just looks like a giant cupcake, don't you think? :-)
zaterdag 10 april 2010

Hoooked Zpagetti op FlickrBen jij ook nog steeds een Hoooked Zpagetti fan? Vanaf vandaag is er op Flickr een aparte groep waar jij je foto's kunt plaatsen en waar je foto's van andere Hoooked Zpagetti creaties kunt bekijken. Kom een keer langs en plaats jouw foto's! Hier kun je de pagina vinden.

maandag 5 april 2010

Weer een paar mooie blogs

Vandaag vond ik weer een paar hele mooie blogs die echt de moeite van een bezoekje waard zijn. Kijk eens op de blog van Vermiljoen of op de blog van Hebikgemaakt. Beide blogs staan rechts in mijn lijst met favoriete blogs genoemd, maar je kunt ook meteen hier klikken voor Vermiljoen, of hier voor Hebikgemaakt. Beide blog-maaksters hebben trouwens een prachtige webwinkel. De webwinkel van Vermiljoen vind je hier, en die van Hebikgemaakt vind je hier.

Speldenkussen met verschillende kantenEn dan nu... een speldenkussen! Ik heb beide kanten anders gehaakt, dus het lijken twee verschillende maar het is dezelfde.

Over pannenlappen en onderzettersVandaag wist ik even niet wat ik moest haken, maar als je eenmaal begint komt van het een vanzelf het ander. Het bovenste plaatje is een pannenlap, de onderste is een onderzetter. Het is heel erg jaren '70, maar wel grappig! Voor een leuk patroon kun je hier kijken.

zondag 4 april 2010

Een nieuwe tasVandaag heb ik maar weer eens een tas gemaakt van Zpagetti. Ik had goedkoop een mooi hengsel op de kop getikt en dit is het resultaat.

zaterdag 3 april 2010

Granny square in twee kleurenIk kreeg al een paar keer de vraag wat het patroon is van deze granny square. Nu was ik van plan om het patroon hier neer te zetten, maar toevallig kwam ik net hetzelfde patroon met een hele handige uitleg tegen op de blog van Back2Basics. Klik hier om bij het patroon terecht te komen en let even op de opmerking van Princess of Pink bij de reacties onder het bericht, want er staat een heel klein foutje in het patroon.

donderdag 1 april 2010

JeugdsentimentIk denk dat het zeker 25 jaar geleden is dat ik mijn moeder vroeg om een schaap voor me te breien. Hij moest zo worden als op de tekening die ik toen net gemaakt had. Zie hier het resultaat! Mijn moeder maakte van echte schapenwol dit schaap voor mij. Onvoorstelbaar dat 'ie na al die jaren nog steeds zo mooi is. Ik ben heel blij dat mijn moeder 'm bewaard heeft en dat ik 'm onlangs weer van haar kreeg!