Wednesday, January 11, 2012

Poekie-project


Hebben jullie al van het Poekie-project gehoord? Ik heb Saskia, die de bedenker er van is, gevraagd er wat over te vertellen op mijn blog. Lees er alles over hieronder.

(If you're English, please use Google translate to read this post.)

Hallo! Annemarie heeft me gevraagd om het Poekie-project aan jullie voor te stellen. In augustus werd er bij ons zoontje Robbe lymfenklierkanker vastgesteld. Sindsdien verblijven we regelmatig in het UZ Gent voor onderzoeken en chemo-behandeling. Tijdens die lange dagen in het ziekenhuis haakte ik af en toe een knuffeltje. Zo maakte ik bv een robotje, een muis en een kat voor een paar kindjes van de afdeling. Zowel de kindjes als de ouders waren enthousiast over deze kleine verrassing. En zo kwam ik op het idee om voor alle kinderen van de afdeling een knuffel te maken! Maar op jaarbasis verblijven er daar een 100-tal kinderen. De onderzoeken en de behandelingen zijn heel zwaar voor de kinderen. En toch blijven ze zo moedig, en toch vechten ze verder! Ze verdienen dus écht allemaal zo’n lieve knuffel! Een mooie knuffelbeer voor de kleinsten, een stoere draak voor de jongens, een kussen of sleutelhanger voor de tieners, …Oeps… zoveel knuffels kan ik niet alleen maken! Daarom besloot ik om hulp te vragen aan andere creatieve mensen. En zo ontstond het Poekie-project!

In de zomer van 2012 wil Poekie 101 knuffels aan de kinderkankerafdeling van het UZ Gent schenken. Alles is welkom, als het maar handgemaakt is! Let je er wel op dat er géén losse onderdelen aan de knuffels voor de allerkleinsten zitten … De eerste knuffels hebben we al mogen ontvangen. Super!

Alle creatieve medewerkers krijgen een leuk Poekie-logo. Dit logo kunnen ze bv. op hun blog of Facebookpagina plaatsen. Als de knuffels hier zijn aangekomen, worden ze op foto gezet. En dan volgt er natuurlijk een berichtje op het blog en op de Facebookpagina! Op deze manier leren de creatieve mensen elkaar ook kennen.

Heb jij ook zin om een knuffel te haken, breien of van stof te maken? Neem dan contact op: poekie@telenet.be. Het zou fijn zijn als de knuffels hier in de maand juni (of vroeger!!) toekomen, zodat er nog voldoende tijd is om de verpakking in orde te maken. Een kaart of label met een verwijzing naar het Poekie-project (zodat ze dus kunnen zien wie er heeft meegeholpen!) doen we er zeker bij!

Bedankt Annemarie dat ik hier even over Poekie mocht komen vertellen! :)

Groetjes, Saskia

Mijn eerste bijdrage is af en ligt klaar om verzonden te worden. Ik hoop dat door dit berichtje meer mensen het initiatief nemen om wat op te sturen. Een visje, een muis of een schildpad: ze zijn zo gehaakt (klik hier voor de patronen) en ze passen gewoon in de brievenbus.

9 comments:

 1. Mooi dat je hier aandacht aan besteed!

  ReplyDelete
 2. Fijn dat ik een Poekie-bericht op je blog mocht plaatsen! :)

  ReplyDelete
 3. Ik heb een mailtje gestuurd naar poekie, ik wil graag een bijdrage leveren aan zo'n goed doel!
  Fijn dat je het even onder de aandacht bracht!

  ReplyDelete
 4. Dat is een mooi idee. Ik zal kijken wat ik kan doen!
  Groetjes, Judith

  ReplyDelete
 5. Wat een geweldig initiatief Poekie! Ik wens jou en je gezin heel veel moed en kracht toe.

  ReplyDelete
 6. super initiatief! Mirthe (mijn dochter) en ik waren het al tegen gekomen en willen binnenkort aan de slag!!

  ReplyDelete
 7. cool!!!!!!!!!!!!!!!! maar hoe doe je mee? XD

  ReplyDelete
  Replies
  1. weet het al iets over het hoofd gezien

   Delete

Blogger Widget