zondag 28 maart 2010

GuirlandesEn dan hier... het eindresultaat! Een vrolijke guirlande voor aan de deurpost, de kast of gewoon aan de muur. Kun je zelf niet haken en wil je er wel graag een hebben? Kijk dan in de webshop van Dooreen of stuur mij even mailtje.

zaterdag 27 maart 2010

Bloemetjes, bloemetjes en nog meer bloemetjes!Met de lente op komst is het tijd voor... bloemetjes! Als je wilt weten wat dit gaat worden, kom dan later deze week nog eens kijken voor het eindresultaat.

dinsdag 23 maart 2010

Een appel
De echte vind ik niet lekker dus die zul je niet in mijn fruitschaal aantreffen, maar deze appels zijn wel welkom (-: Het heeft me een avond gekost om ze te maken omdat het even duurde voordat ik een leuk blaadje had ontworpen. Helaas heb ik het patroon niet opgeschreven. Dat zal ik de volgende keer proberen.


I don't like real apples, so you won't find any of those in my fruit bowl, but I do like these ones :-) It took me all night before the leaves had the shapes I like. Unfortunately I didn't write down the pattern. I'll try next time.

ViltMisschien is het op deze foto niet helemaal goed te zien, maar dit kleed bestaat uit honderden vilten balletjes. Ik zag het kleed vandaag liggen bij de kadowinkel Kado om de Hoek in Den Haag en het is echt zo verschrikkelijk mooi! Overigens bestaat Kado om de Hoek deze week 5 jaar, dus als je nu iets besteld betaal je geen verzendkosten.
Wil je zelf iets maken van vilten balletjes? Hier of hier kun je ze bijvoorbeeld bestellen, en hier zie je een mooi voorbeeld van wat je er mee kunt maken.

zondag 21 maart 2010

Granny squaresDit weekend heb ik me de kunst van het Granny Squares maken eens eigen gemaakt en ik moet zeggen dat het echt verslavend is! Van de squares hierboven ga ik een kussen maken. Of een deken. Of een slinger. Kortom, ik ben er nog niet uit en ga gewoon verder. Heb je nog een goeie suggestie wat ik er mee kan doen? Laat het vooral weten!

zaterdag 20 maart 2010

Wow!


En terwijl ik een foto van deze schitterende krukjes al een tijdje als bureaublad op mijn computer heb, had ik niet eens in de gaten dat het gewoon Nederlandse makelij is! In 2008 startte Ingrid Jansen Wood & Wool Stool, en daar kun je niet alleen deze krukjes kopen, maar ook hele mooie dekens, fotolijstjes en nog veel meer. Je kunt hier de website van Wood & Wool Stool bekijken, en hier de blog. En als je geen genoeg krijgt van al die mooie plaatjes, kijk dan ook hier even naar de pagina op Flickr van Wood & Wool Stool.

And while I have the picture of these gorgeous stools on my desktop as a background, I didn't even know that they were made in Holland! In 2008 Ingrid Jansen started Wood & Wool Stool, and that's where you can buy not only these cute stools, but also very pretty blankets, photo frames and lots more. You can go to their website here, and their blog here. And if you don't get enough of all those pretty pictures, go check their Flickr page.vrijdag 19 maart 2010

Hoe staat het ervoor met het Knit-A-Square Project?Als je wilt weten hoeveel vierkantjes er inmiddels binnen zijn voor het Knit-A-Square Project, kijk dan op de speciale pagina op deze blog over het Knit-A-Square Project. Je komt daar door bovenaan deze pagina op "HET KNIT-A-SQUARE PROJECT" te klikken.

dinsdag 16 maart 2010

Een bruidsjurk van wolDeze Britse bruid is zo gek op wol dat ze haar bruidsjurk van wol liet maken. Best apart, maar toch ook wel weer mooi! Oh ja, als je je afvraagt hoe ze op dat idee kwam: ze is schapenhoedster...

Eindelijk te koop!

Sinds vandaag zijn mijn zelfgemaakte Iphone-hoesjes verkrijgbaar via de site Dooreen. Een bezoekje aan deze site is echt de moeite waard, want er staan ontzettend veel mooie zelf gemaakte spulletjes op. Ik hoop er binnenkort ook andere spulletjes te koop aan te bieden.

zondag 14 maart 2010

Gehaakte hoesjes voor een Iphone

Dit weekend heb ik me gestort op het haken van hoesjes voor mijn Iphone. In Delft zit een ontzettend mooie winkel, genaamd De Winkel, waar tientallen verschillende soorten knopen worden verkocht. Ik heb daar een lading uitgezocht en ben aan het haken geslagen.

woensdag 10 maart 2010

PaddestoelIk vind 'm zo mooi dat ik er toch nog even een apart berichtje aan wil wijden. De paddestoel van Anne Claire Petit. Is 'ie niet fantastisch?

I love it so much that I really want to share this with you in a blog post. The toadstool by Anne Claire Petit. Isn't it gorgeous?

Een tweede levenHeb je er ooit over nagedacht om de wollen trui die je toch nooit meer aan hebt te recyclen? Je kunt elke gebreide trui gewoon uit elkaar halen, ook de truien die je gekocht hebt. Zo kun je van bijvoorbeeld een trui van de kringloopwinkel je wolvoorraad weer aardig aanvullen. Hoe dat precies moet vind je op deze site.

maandag 8 maart 2010

Blogs van ver

Er worden natuurlijk een heleboel mooie blogs gemaakt. Een aantal voorbeelden daarvan vind je in het rijtje hiernaast. Een ander heel mooi voorbeeld is de blog van de Deense Carina. Ze maakt niet alleen hele mooie dingen, ze maakt er ook nog eens schitterende foto's van.

De blog van de Belgische Mieke Willems
is ook ontzettend mooi. Ook hier weer mooie foto's en hele mooie gemaakte dingen.

Wat hier in het rijtje mooie blogs ook zeker niet mag ontbreken is de blog van de Australische Lou Lou. Voor wie van mooie knopen houdt is de blog van Lou Lou echt een walhalla.

zondag 7 maart 2010

Graffity KnittingGraffity knitting, yarnbombing, guerilla knitting... het zijn allemaal termen voor een hele aparte hobby. Het met brei- of haakwerk inpakken van allerlei voorwerpen die je op straat kunt tegenkomen. Op deze site vind je een paar leuke voorbeelden, maar ook op deze pagina van de fotowebsite Flickr. Op de website van Robyn Love kun je lezen over haar Knitted Mile die ze maakte in het kader van een expositie.Zoek je nog een leuk kadootje voor iemand? Dan is het boek "Yarn Bombing" misschien een leuk idee.

vrijdag 5 maart 2010

Jarig!

Omdat mijn moeder morgen jarig is (gefeliciteerd mam!) speciaal voor haar dit bericht. Gebreide cupcakes! Ziet het er niet geweldig uit? Een patroon van gehaakte cupcakes vind je hier (wat een leuke Etsy-winkel!), een patroon van gebreide cupcakes vind je hier.

Because it's my mother's birthday tomorrow (happy birthday mom!) this blog post is for her. Knitted cupcakes! Don't they look fabulous? A pattern of crochet cupcakes can be found here (what a cute Etsy-shop!), a pattern of a knitted cupcake can be found here.

donderdag 4 maart 2010

JasbeschermersPin It

Ook zo weg van die hippe gehaakte jasbeschermers? Dan moet je zeker even een kijkje nemen op de website van Simeli. Koop je bij Simeli jasbeschermers, dan krijg je er handige clips bij waarmee je de jasbeschermers aan je fiets vast kunt maken. Standaard worden ze in de kleur zwart geleverd, maar als gekleurde clips beter bij je fiets passen dan kun je die ook bestellen.
Liever je eigen jasbescherms maken? Kijk dan hier op de website van Simeli, want je kunt er ook het patroon bestellen. Een ander patroon vind je hier op de blog van Berthi.

Do you love these bycicle ornaments? Then you definitely should take a look at the website of Simeli. If you buy these ornaments at Simeli, you'll also receive the clips you need to attach the ornaments to your bike. The standard colour of the clips is black, but you can also order other colours that match your bike better.
Do you want to make your own? Then go here on the website of Simeli, because it's also possible to order the pattern. Another pattern (only available in Dutch) can be found here on the blog of Berthi.

woensdag 3 maart 2010

Doe je mee?

Op mijn vorige bericht over het Knit-A-Square Project komen zo veel enthousiaste reacties binnen dat nu op het forum van Hobbydoos is besloten om gezamenlijk een pakket met gehaakte en gebreide vierkantjes op te sturen. Wil je ook meedoen? Kijk dan hier en lees welke afspraken hierover gemaakt zijn. Alvast voor de duidelijkheid: het opsturen kan tot 1 mei 2010. Bovenaan deze pagina staat een verwijzing naar een aparte pagina over het Knit A Square Project waar je van alles kunt lezen over het project. Klik bovenaan de pagina op "Het Knit A Square Project!", of klik hier om op deze pagina terecht te komen.