zondag 28 februari 2010

Streepjes!Bij het zien van deze gehaakte tas van Drops besloot ik de bovenstaande poef te maken. Het is geen hele grote poef, maar heeft meer het formaat van een meditatiekussen.

zaterdag 27 februari 2010

RestjesVan de restjes die ik had liggen heb ik afgelopen week een tas gehaakt. Al zeg ik het zelf: hij is erg goed gelukt! Ik heb geen patroon gebruikt en ik heb 'm in een keer gehaakt. Het zijn dus niet twee lappen die op elkaar genaaid zijn.

maandag 22 februari 2010

Een gehaakte schoudertasDeze tas is van het merk Hotsoup.nl! Ik ben er verliefd op, en ik denk niet dat ik de enige ben. Alles van Hotsoup.nl is in Bolivia gemaakt onder begeleiding van een organisatie die (ex-)gedetineerden begeleid bij hun terugkeer in de maatschappij. Op deze manier hebben deze mensen werk, een inkomen en daarmee de kans een toekomst op te bouwen. Klik hier om nog meer van deze mooie tassen te bekijken.Zoals je op de foto ziet heeft Hotsoup.nl niet alleen mooie tassen, ze hebben ook een schitterende collectie jurken, truien en vesten. Wil je weten waar je al dit moois kunt krijgen? Door hier te klikken kom je bij een lijstje met verkooppunten in Nederland, Belgie en Ierland uit. Je kunt natuurlijk ook gewoon in de webshop terecht. Om bij de webshop te komen kun je hier klikken.

zondag 21 februari 2010

PechNog nooit ben ik zo blij geweest dat een poef klaar was! Deze poef heb ik op verzoek voor iemand gemaakt, en werkelijk alles wat mis kon gaan bij het maken ging mis. Ik ben minstens twee keer opnieuw begonnen en heb me wezenloos moeten zoeken naar voldoende Zpagetti in dezelfde kleuren. Eerst bleek ik niet genoeg felrood te hebben. Toen ik dat eindelijk weer gevonden had bleek ik ook niet genoeg te hebben van de bordeauxrode kleur. Gelukkig heb ik ook die nog kunnen vinden, maar het was wel een wijze les. Wil je iets van Zpagetti maken, koop dan liever te veel dan te weinig!

zaterdag 20 februari 2010

Gehaakte kussensBij Colourful Dots zijn op dit moment de bovenstaande gehaakte kussens te koop. Nog blijer werd ik van het zien van het gehaakte bedsprei. Ook alle andere gehaakte en gebreide spulletjes van Colourful Dots zijn ontzettend mooi.
Zowel de kussen als het bedsprei zijn trouwens van het merk Pakhuis Oost. Zoals je in de folder op hun site kunt zien ben je bij Pakhuis Oost absoluut aan het juiste adres als je van vrolijke dingen houdt!

donderdag 18 februari 2010

Plastic bags

Deze plastic tas is gemaakt van... plastic tassen! Gewoon door gebruikte plastic tassen op een handige manier in repen te knippen en er volgens mee te gaan haken. Op deze site wordt heel duidelijk aan de hand van plaatjes uitgelegd hoe je dat het beste kunt doen.

This plastic bag was made out of... plastic bags! Just by cutting used plastic bags into pieces you can crochet yourself this lovely basket. This website has a tutorial on it on how to do that.

woensdag 17 februari 2010

Een badmat van Zpagetti?Ach ja, waarom niet. Een badmat van Zpagetti! Omdat het zo dik is is het heerlijk zacht voor je voeten en ik weet in elk geval zeker dat niemand anders zo'n badmat heeft.

zondag 14 februari 2010

EgelHet mag duidelijk zijn dat ik een enorme Knit Kit-fan ben, maar inmiddels heb ik ook de Crochet Kit's ontdekt. De foto hierboven komt van Etsy waar je deze Crochet Kit kon bestellen. Helaas is deze Crochet Kit niet meer te bestellen is, maar zoek eens op Google naar Crochet Kit of Haakpakket en je vindt een heleboel leuke exemplaren.

I think everyone knows that I love cute Knit Kits. I just recently discovered Crochet Kits. The picture above is from Etsy, and unfortunately you can't order these anymore. But if you search Google for Crochet Kit or Knit Kit you will find a lot of cute Kits.

Shaun
Dit is Shaun het schaap. Misschien ken je Shaun al van zijn eigen tv-serie op Nickelodeon. Je kunt nu een echte Knit Kit bestellen op deze pagina. Zoals bij vrijwel alle Knit Kit's zit alles erbij wat je nodig hebt om Shaun te maken. Je kunt dus zo aan de slag!

This is Shaun the Sheep. Perhaps you already know Shaun from his own tv-show. You can buy a real Knit Kit of Shaun on this page. Like all Knit Kit's everything is in there to make Shaun. Isn't he cute?

donderdag 11 februari 2010

Mango Moon


Hou je van felle kleuren? Bij Mango Moon kun je dan je hart ophalen, want daar verkopen ze hele mooi gekleurde en met de hand gesponnen wol. Wat ze ook hebben is Ragg Silk. Ragg Silk is gerecycled zijde, en elke bol is uniek. De kleuren die je aan de buitenkant van de bol ziet, zitten niet per sé aan de binnenkant. Het is dus een verrassing wat je uiteindelijk krijgt. Is Ragg Silk iets te wild voor jou en vind je Zpagetti leuk? Misschien is Cotton Ribbon of Lurex Ribbon dan wat voor jou. In Nederland wordt Mango Moon onder meer verkocht door Wilbert Schouten van Schouten Handwerken in Hoorn. Wil je weten hoe je bij de winkel van Wilbert komt of wil je hem een mailtje sturen? Klik dan hier.

Do you love bright colours? Then you'll love Mango Moon, because they sell really lovely coloured and hand spun yarn. What they also have is Ragg Silk. Ragg Silk is recycled silk, and every ball is unique. The colours that you see on the outside of the ball, aren't per se on the inside. So it's a surprise what you get. Is Ragg Silk a bit too wild for you and do you like t-shirt yarn? Perhaps you like Cotton Ribbon or Lurex Ribbon. Wilbert Schouten of Schouten Handwerken in Hoorn is a retailer for Mango Moon. Do you want to know how to get to Wilbert's store or do you want to send him an email? Click here.

dinsdag 9 februari 2010

AmigurumisAmigurumis zijn hele vrolijke gevulde Japanse gehaakte beestjes. Normaal gesproken zijn amigurumis heel klein, maar die van mij zijn van Zpagetti dús groot! Het patroon van deze schildpad staat op de website van Christel Krukkert. Je kunt niet alleen patronen vinden op haar site, maar ook een webwinkel waar je kant-en-klare amigurumis kunt kopen mocht je zelf geen zin hebben om te haken. Ik heb zoals je ziet het patroon van de schildpad gebruikt. Het is mijn eerste amigurumi dus ik ben er best trots op!

maandag 8 februari 2010

RoosOp de blog van Quiltende Wilma vond ik een patroon van een gehaakte roos. Ik heb 'm zojuist gemaakt, maar dan wel de reuzevariant van 18 cm breed. Het is een mooi en makkelijk patroon, met dank aan Wilma die het patroon van een Japanse site haalde en het (in het Nederlands uiteraard) op haar website plaatste.

Sweet and Simple Stuff

Wil je een workshop Zpagetti volgen en woon je in of in de buurt van Hardinxveld-Giessendam? Dan kun je voor allerlei leuke workshops bij Sweet and Simple Stuff terecht.

zondag 7 februari 2010

Extra klein

Hele grote dingen maken is leuk, en soms ook best makkelijk. Zeker als je kijkt naar dit filmpje op YouTube. De hele kleine truitjes die de mevrouw in het filmpje aan het breien is zijn voor het poppetje in de kinderfilm Coraline. Echt onvoorstelbaar hoe je zoiets kleins kunt maken. Kijk en bewonder hier de officiële trailer van de film én de gebreide truitjes.

vrijdag 5 februari 2010

Wit!Vanavond heb ik een poef afgemaakt die al langer gepland stond. Dit keer eens geen (grotendeels) zwarte poef, maar een witte met een gestreepte bovenkant.

Tonight I made a pouf that I had planned to make some time ago. This time a black and white pouf with a stripe on top.

woensdag 3 februari 2010

Wool and the gangOp de website van Wool and the Gang kun je kant-en-klare breiwerken bestellen, maar ook een Ready to Knit Kit. Je krijgt dan een patroon, wol, houten breinaalden, een gewone naald en een uitleg hoe je moet breien. Het perfecte kado voor iedere breier volgens mij! Wil je gewoon iets leuks voor jezelf breien en weet je al wat het moet worden? Kijk dan eens naar de wol die in allerlei kleuren verkocht wordt. De wol komt uit Peru en de oprichtsters van Wool and the Gang kijken van te voren zorgvuldig of de schapen waarvan de wol afkomstig is goed behandeld worden.

dinsdag 2 februari 2010

Christien MeindertsmaInmiddels kent bijna iedereen 'm denk ik wel. De poef van Christien Meindertsma die gek genoeg nog niet op deze blog heeft gestaan. Daarom nog even voor de enkeling die 'm gemist had. De poef is er in drie maten. Elke poef wordt gebreid van de wol van één schaap en aan elke poef hangt een kaartje met informatie over het schaap waar de wol van afkomstig is.
Overigens was een vrijwel identiek model niet lang geleden even te koop bij de HEMA. De HEMA had echter geen toestemming gevraagd aan Meindertsma, en daarom verdween de poef al snel uit de schappen. De twee daaropvolgende weken stond op de website van de Hema een banner met “Excuses aan Christien”.

Een lichtjeProjecten die wat langer duren - zoals een poef of een vloerkleed - zijn leuk, maar soms is het nog leuker om iets te maken wat snel klaar is. Dit waxinelichtjeshoudertje maakte ik afgelopen weekend in een uurtje.

Projects that take some time to make are fun, but sometimes I'd love to make something that's done in just a few minutes. This candle holder cozy for instance. I made it within an hour last weekend.